Apr 5, 2013 / 8 notes

Interactive installation titled Nature Trail, created by lighting designer Jason Bruges, for the corridor walls of Great Ormond Street Hospital for children, in London.

Designed to distract children from what awaits, the installation is formed from 70 LED panels integrated behind graphic wallpaper. Motion sensors detect the presence of visitors and patients, activating the screens to display silhouettes of animals meandering through the woodland.

“The benefit of taking this kind of approach to distraction is a really positive experience for children and their families,” says Natalie Robinson, deputy director of redevelopment at the hospital. The scheme has already had such a positive effect on patients that it is being extended across the rest of the walls by 2017.

via guardian

  1. yucasoler reblogged this from parsonsadmission
  2. rainbowskittlespie reblogged this from parsonsadmission
  3. parsonsadmission posted this